To ni politična basen o zajčku in Medvedu

14 04 2014

Nekoč je zajček hodil skupaj s svojimi tremi sinovi po gozdu. Bližali so se brvi, ki je vodila preko deročega hudournika in ob tem peli veselo pesmico o varnosti in gozdnih pasteh. Na drugi strani pa se je prav nemarno pijan od medice opotekal Medved – in to naravnost proti brvi. Zajček ga ni opazil, niti ni opazil, da je Medved gladko prezrl vse gozdne oznake, ki jasno kažejo, da se ne sme brcati kamenja proti hudourniku. Ob tem so bila na znakih tudi raznorazna opozorila, ki jasno kažejo na možnost nesreč. Poleg tega pa so še nazorne risbe situacije “nekoga” na brvi, ki skupaj z njo drvi v hudournik. Da bo mera opozoril polna, naj omenim, da se to živali učijo že ob hoji, dojenju in v gozdni šoli. In tako je Medved “nič hudega sluteč” brcal kamenje proti brvi, in se bahal in brcal. In brundal. In še je brcnil še enega. Pa še enega…in ta je zadel brv, po kateri so ravno takrat skakljali trije mali zajčki…..

Medved pa je na to zabrundal:”Ups! ta je pa kar ‘sam od sebe‘ zadel brv”

Po tem dogodku je zajček naredil izjemno delo:Uzakonil je pravilo, ki narekuje vsakemu, ki bo ponovil dejanje Medveda, avtomatično sledila dosmrtna kazen. Zato delo je prejel zveneč naslov: Glas ljudstva!

Nauk: Človek dozoreva v trpljenju (vir: http://bos.zrc-sazu.si/ ;) )

Medved
(Medved)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviEn odziv v “To ni politična basen o zajčku in Medvedu”

2 02 2015
poravnava odškodnina (12:25) :

oooo medo !

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !