Pomlad in neučakanost / slovenska impotenca

9.04.2014

Hja, tole segrevanje in ohlajanje me vsako leto preseneti. Ok, to je ok. Neka stalnica sprememb v življenju je fajn, če le prihaja iz narave, dokler še ima vetra kaj.

Skrbi me segrevanje ljudskih množic. In ohlajanje, yep, spet taenakih ljudskih množič. In kaj fali premešani ljudski množici? Taki, ki se zna kot celota postaviti v bran celoti? Prižgati svečke pri obeh spomenikih padlim žrtvam II svetovne vojne. Ja. prav ste prebrali – žrtvam druge svetovne vojne, ne pa žrtvam komijev, ta rdečih, partizanov, udbomafije (???), ta belih, domobrancev, kvizlingov, izdjalcev, nacijev, fašistov, klero….

Nazivov da te kap. Nazivov za na TV – v blok EPP – nazivov, celo sloganov, ki dajejo jasno vedeti, da se raje ukvarjamo z izgovori, kot pa da bi ENKRAT (žal ne spet) vstali in premaknili to LENO slovensko rit ven iz območja konforta. Ja, ja, ConfortZone, CZ, recimo (Ne Crvena Zastava, matr!!! Ahhhh ;) ) in NAREDIMO RAJE NEKAJ ZA NAS VSE!
Skupaj, ne pa da se, seveda zaradi lenobe, ki nas poenumlja in nam preprečuje učenje zgodovine in nam preprečuje razmišljanje z lastno glavo, predajamo nedelu možgančkov.

Lastna glava? Zakaj le? Saj imam TV pa Nato pa CNN pa stranke pa Radio Ognjišče pa Val202 pa Pop pa finance pa…pač njih veljake pa verjamem v njih….

Jaz verjamem le eno: Nihče mi ne bo podaril boljšega jutri, če si ga ne bom vzel sam. Nihče nam ne bo podaril boljšega jutri, če si ga ne bomo izborili sami.

Vzel? Izborili? – Dragi moji, trenutno jemljejo drugi in v našem imenu se borijo drugi. Rezultat?

Kreganja na zabavah, v gostilnah, bifejih, na obletnicah….

Politiki torej postajajo naši vladarji namesto lutk v naših rokah, lutk, ki se po pravilih zavzemajo za NAS. In če se ne – jih odstavimo. Kako?

Tako, da samo doma visimo pa s prsti pa twiti pa blogi pa lažmi pa resnicami kažemo eni na druge, že ne.

Saj veste, če skozi okno kažete lopati in vrtu seme solate, bo na koncu v Lidlu glavca “samo” 0,79€. Na vrtu pa plevel, ali pa še realneje – sosedova trava ;)

Če je to to, potem pa….nič, Čakam, je rekel, na boljši jutri……NE!

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Slovenski prevod besedil. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Zadnje objave

Arhiv